Demokrati? ASLOL!

Vi hade ett val här i sverige för ungefär två år sedan där ett utav partierna fick 35 procent av rösterna, medan det näst största partiet bara fick 26,2 procent, jag kommer inte nämna några namn här eftersom jag endast vill diskutera den här politiska spelplanen.
Wikipedia, källan till all kunskap och visdom, beskriver demokrati med ordet "folkstyre", det vill säga att det är styrt av folket. Åter till siffrorna angående valet 2006. Man skulle kunna tro att i ett folkstyre, skall majoriteten bestämma och alltså så hade det parti med 35 procent vunnit över det parti med 26,2. nu är det däremot så att partiet med 26,2 vann eftersom att de hade allietrat sig med tre andra partier som hade respektive 7,5 6,6 och 7,9 procent. Nu har vi alltså en regering med många minoriteter, istället för att ha en stor majoritet.
Vem bestämde detta? Folket?
Sedan detta val har även många opinionsundersökningar visat på hur den nuvarande regeringen har tappat enormt stöd, i den senaste undersökningen låg opinionspartierna på 56,2 medan den nuvarande regeringen hamnade på ett blygsamma 39,2
Det Svenska välfärdssystemet är känt som ett av världens absolut bästa, många andra länder ser på Sverige som ett exemplariskt land att ta efter och det är något vi skall vara stolta över. Socialdemokraterna har under 1990-talet bevisat starkt hur solidarisk och konsekvent Svensken är, hur man genom sociala fallnät och långsiktig planering har lyckats gå från ett ganska fattigt och miserabelt land till att bli ett land med världens mest välmående befolkning.
Så vad vi har nu i Sverige är en minoritetsregering som driver igenom massa beslut som alla ogillar, säljer ut vår svenska välfärd och beter sig i allmänhet som de oinbjudna gästar de är.

Det hela skulle kunna summeras upp till een kort och enkel mening.
Arbetarklassen säger lol.

Kommentarer
Postat av: NIGGAH

Svensken med stort S. lulz

2008-11-17 @ 15:08:49
Postat av: >Oinstämmer

Varför vilja leva på andra människor som alla socialister vill, varför inte bara klara sig själv utan att ha välutbildade och lyckade människor som betalar ens räkningar.

Socialism är den svages utväg!

Skatt ska vara frivilligt och dom som är kassa får skylla sig själva.

Socialism är orättvisa.

2008-11-22 @ 20:57:11
Postat av: KAMRAT

">Oinstämmer" är ett borgarsvin som förtjänar kuk i stor skala

2008-11-24 @ 22:43:53
Postat av: dalai lama

varför gör han det? hans åsikt...? eller hennes.

2008-11-25 @ 20:01:58
Postat av: Oinstämmer

Varför gör jag det?

Är det inte arbetarna som suger min kuk för att få mina pengar som jag surt fördärvat.

Människor som inte kan klara sig själv är världens kuksugare, och kommer alltid vara det.

Där har du dina kuksugare, kamrat...

2008-11-30 @ 02:00:21
Postat av: Stalin

Hjärtlös? Borgarsvin?

2008-12-08 @ 19:07:30
Postat av: KAMRAT

Vad säger att du jobbar hårdare/förtjänar mer pengar en någon som sliter på en stor fabrik som tvingas lägga ner. Han/hon står då utan arbete trots ett liv av arbete, är han/hon då svag när den behöver hjälp? Du skiljer på människor och människor samt anser att den starke är mer värd än den svage. Ren och skär fascism med andra ord och det är något jag har otroligt svårt att försvara

2008-12-23 @ 19:24:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0